Internistički pregled Božidar Perić Sara Klobučar

Specijalistički internistički pregled

Specijalistički internistički pregled u našoj Poliklinici podrazumijeva detaljan pregled cjelokupnog organizma s posebnim osvrtom na preventivne mjere i kontrolu rizičnih čimbenika najčešćih bolesti današnjice jer su one najčešće zanemarene od svih sudionika u procesu liječenja. Podcijenjena je njihova učinkovitost, a neprijeporno je povoljniji ishod medikamentnog liječenja sinergijskim djelovanjem nefarmakoloških mjera liječenja, kao i ciljane medikamentozne terapije arterijske hipertenzije, šećerne bolesti i ostalih metaboličkih poremećaja od čijih posljedica danas pati svaki drugi stanovnik razvijenog svijeta.

Većina najčešćih bolesti suvremenog doba rezultat su ubrzanog načina života i neizostavnog stresa s kojim se svatko od nas više ili manje uspješno nosi. Ne postoji jasna osviještenost o potrebi kretanja i fizičke aktivnost, u podlozi čega je zapravo zanemarivanje sebe i vlastitog zdravlja. Stavljajući sebe na zadnje mjesto često se dovodimo u situaciju da po pitanju vlastitog zdravlja reagiramo kad je već kasno i kada su mogućnosti uspješnog liječenja značajno smanjene. Pravovremeno prepoznavanje arterijske hipertenzije i šećerne bolesti uvelike odgađaju komplikacije poput infarkta miokarda, moždanog udara, zatajenja bubrega ili iznenadne srčane smrti. Pravovremenim djelovanjem i prevencijom si činimo višestruku dobrobit – dug, kvalitetan i zdrav život. 

Liječnici

Cijena

  • Prvi specijalistički pregled – 350 Kn
  • Kontrolni specijalistički pregled internista – 250 Kn

Šećerna bolest

Šećerna bolest jedan je od vodećih uzroka obolijevanja i smrti u odrasloj životnoj dobi. Radi se o jednoj od najčešćih kroničnih bolesti koju definiramo kao apsolutni (šećerna bolest tip 1) ili relativni manjak inzulina (šećerna bolest tipa 2).

Šećerna bolest

Inzulinska rezistencija

Inzulinska rezistencija podrazumijeva stanje organizma kod kojeg dolazi do smanjene osjetljivosti stanica jetre, mišića i masnog tkiva na učinke inzulina, hormona koji se luči iz beta stanica gušterače i regulira razinu šećera u krvi.

Povišeni tlak

Arterijska hipertenzija

Arterijska hipertenzija stanje je trajno povišenog krvnog tlaka, kada je vrijednost sistoličkog tlaka >140 mmHg, a vrijednost dijastoličkog tlaka >90 mmHg.

Metabolički sindrom

Metabolički sindrom

Metabolički sindrom skup je poremećaja metabolizma koji dovode do razvoja bolesti kardiovaskularnog sustava i razvoja šećerne bolesti tipa 2.